Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

O A.AΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ


O ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ ΣΤΟΥΣ ΦΟΡΤΗΓΑΤΖΗΔΕΣ
ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ

Μεταξύ άλλων,τόνισε

«Ο Χανς – Βέρνερ Ζιν, οικονομικός σύμβουλος της Μέρκελ δήλωσε ότι με το πρόγραμμα της τρόικα η Ελλάδα οδηγείται στον εμφύλιο πόλεμο.
Η πολιτική της κυβέρνησης απέναντι σε όσους κινητοποιούνται, όπως οι ιδιοκτήτες των φορτηγών, είναι πολιτική μίσους. Θεσπίζει νέα νομοθεσία πολιτικών διώξεων, γιατί δεν της αρκούν οι νόμοι της δικτατορίας. Ανοίγει μέσα στην κοινωνία το κουτί της Πανδώρας του φθόνου και του αλληλοσπαραγμού.
Αυτή η κυβέρνηση, κι όλο το δικομματικό σκηνικό, πρέπει να φύγουν το γρηγορότερο δυνατό».

Ο Α.ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ Ο.Α

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ


O ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ  ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΤΗΣ  Ο.Α.
«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΛΗΡΩΝΕΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΥΝ ΤΙΠΟΤΕ»


Ο Αλ. Αλαβάνος μίλησε στην εκδήλωση της Ομοσπονδίας Σωματείων Πολιτικής Αεροπορίας (ΟΣΠΑ) που διοργάνωσε στο αεροδρόμιο «ΕΛ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ» με την ευκαιρία της συμπλήρωσης ενός χρόνου από το κλείσιμο της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ. Μεταξύ άλλων ανέφερε :


«Είναι σημαντικό που κάνετε την κινητοποίησή σας στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ». Δεκάδες τουρίστες σταματούσαν, έβλεπαν, σχολίαζαν. Μακάρι να μπορούσε να υπάρχει μια κινητοποίηση κάθε μέρα στο ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ. Σε όλη την Ευρώπη, σε όλο τον κόσμο πρέπει να πάει το μήνυμα ότι στην Ελλάδα δεν ζουν πρόβατα. Ότι ζει ένας λαός που ξέρει να αγωνίζεται και ξέρει να νικά.

Σας λένε ότι υπάρχει πρόβλημα με το μνημόνιο και τις δημοσιονομικές υποχρεώσεις που επιβάλει.

Θα το ξαναπώ : Όποιος λέει ότι το μνημόνιο είναι μονόδρομος, είναι φασίστας. Στη δημοκρατία υπάρχουν πολλαπλές εναλλακτικές λύσεις.

Το Μέτωπο  - ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ στηρίζει τον αγώνα σας για Αποζημιώσεις – Μετατάξεις- Συνταξιοδοτήσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του νόμου και της πράξης νομοθετικού περιεχομένου βάσει των οποίων απολυθήκατε ή μεταταχθήκατε.



Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

Η Ελεύθερη Αττική στηρίζει τους αγώνες των εργαζομένων στην υγεία

Η Ελεύθερη Αττική, με αφορμή την προκήρυξη 24ωρης απεργίας στις 29/9 στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης «ενάντια στα πρωτοφανή μέτρα περιστολής των κοινωνικών δαπανών και της λιτότητας που σαρώνουν την ευρωπαϊκή ήπειρο» που αποφάσισε η Ομοσπονδία των Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδος(ΟΕΝΓΕ), δηλώνει την ολόψυχη συμπαράστασή της στα δίκαια αιτήματα των νοσοκομειακών γιατρών. Ο αγώνας των εργαζόμενων στην υγεία είναι αγώνας όλων των εργαζόμενων και του λαού για να σώσουμε το ΕΣΥ από την καταστροφική πολιτική του μνημονίου. 
Είναι γνωστό ότι από τους χώρες που πέρασε η αντιλαϊκή θύελλα του ΔΝΤ  διέλυσε στην κυριολεξία τα συστήματα  υγείας. Η Ελλάδα δεν θα μπορούσε να είναι η εξαίρεση.
Ο κ.Λοβέρδος, ο μακελάρης του ασφαλιστικού, καλείται να φέρει σε πέρας την ολοκληρωτική διάλυση του ΕΣΥ.
Τα πρώτα  δείγματα γραφής του είναι ενδεικτικά για το τι μέλλει γενέσθαι στον πολύπαθο χώρο της υγείας: αναζητά αποδιοπομπαίους τράγους για την κρίση στο ΕΣΥ στους ανάπηρους, τους φτωχούς και τους μετανάστες που δεν καταβάλουν τα 3 ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία! 

O πρωθυπουργός κόβει σε κοψίδια τη δημόσια διοίκηση και τη μοιράζει στην οικογενενειακή του παρέα

Μέτωπο  Αλληλεγγύης και  Ανατροπής  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΑΤΤΙΚΗ

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ  ΣΤΟΥΣ  ΑΠΕΡΓΟΥΣ
ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ  ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ



Σε συγκέντρωση  των απεργών της Γενικής  Γραμματείας Αθλητισμού, που έχουν καταλάβει τα γραφεία της, παρευρέθηκε και μίλησε ο Αλ. Αλαβάνος από το Μέτωπο – ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ. 
Μεταξύ  άλλων : 
«Όπως και  ο Καλλικράτης, η πολυδιάσπαση της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού αντί να ανανεώσει, εκφυλίζει και παραλύει τη Διοίκηση. 
Φανατικός υποστηρικτής των μικρών κυβερνητικών σχημάτων όσο  ήταν αντιπολίτευση, ο Γ. Παπανδρέου έκανε το πιο πολυπληθές και αργόσχολο σχήμα τις τελευταίες δεκαετίες. 
Γυρίζουμε στη  φεουδαρχία, όταν οι βαρώνοι μοίραζαν τη γη από δω κι από κει ανάλογα  με τους γάμους, που έκαναν οι κόρες  τους. Ο Πρωθυπουργός κόβει τη διοίκηση σε αυθαίρετα κοψίδια και τα μοιράζει σε παπανδρεϊκούς και βενιζελικούς , οικογενειακούς φίλους και φίλες που τους φιλοξενεί στο Υπουργικό του Συμβούλιο.

MΕΤΩΠΟ για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έχουμε  πλήρη επίγνωση ότι  οι μεγάλες μάχες  που έρχονται δε θα δοθούν σε κάλπες, αλλά πρώτα απ’ όλα  στους δρόμους, με την αμεσοδημοκρατική οργάνωση των λαϊκών κοινωνικών αγώνων, σε ρήξη με τα σημερινά γραφειοκρατικά μοντέλα.
Όμως  δεν θέλουμε ν’ αφήσουμε να πάει χαμένη καμιά ευκαιρία, όπως αυτή των περιφερειακών εκλογών Αττικής, γι’ αυτό συγκροτούμε και στην πόλη μας την Καισαριανή ανοικτή επιτροπή στήριξης και αγώνα για τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλέκο Αλαβάνο.
Πιστεύουμε  ότι:
  • Η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να καταγραφούν στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής, ως ένα μεγάλο χαστούκι στις πολιτικές που επεξεργάζεται και υλοποιεί το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), σε αγαστή συνεργασία με τα διευθυντήρια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Εικόνες από το "ΤΑΞΙΔΙ στα ΚΥΘΗΡΑ" της "ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ"


Γιατί κατεβαίνει στις εκλογές η "ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ";

Τι προτείνουμε για το ΧΡΕΟΣ;

Ανοιχτή Συνέλευση στον Αλιμο

Περιφερειακή  Κίνηση
του Μέτωπου Αλληλεγγύης  και Ανατροπής
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΑΤΤΙΚΗ 
                   ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ
           ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ ΑΛΙΜΟΥ, ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ, ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ
             ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ
  ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΑΡΚΟ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ


      Εκ  μέρους της Περιφερειακής Κίνησης  του Μέτωπου Αλληλεγγύης και  Ανατροπής ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ και του επικεφαλής της Αλέκου Αλαβάνου, θα ήθελα να σας εκφράσω την πιο θερμή αγωνιστική μας αλληλεγγύη και υποστήριξη στο πολύχρονο εγχείρημα των Δήμων της περιοχής για να υπάρξει, στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού,  ένας μητροπολιτικός πνεύμονας υψηλού πράσινου: Μια παρατεταμένη ανάσα ζωής όχι μόνο για τους κατοίκους της περιοχής, αλλά συνολικότερα για μια μητρόπολη που ασφυκτιά και πεθαίνει εγκλωβισμένη στο τσιμέντο, με το μικρότερο δείκτη πράσινου ανά κάτοικο σε σύγκριση με κάθε άλλη πρωτεύουσα της Ευρώπης. 

Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέκος Αλαβάνος: "Με τις εντολές της Τρόικα το ταξίδι στα Κύθηρα θα κρατάει ώρες και ώρες...''

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Ο Αλέκος Αλαβάνος μαζί με πολλούς φίλους και φίλες από το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ξεκίνησαν για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους το πρόγραμμα επισκέψεων στην Περιφέρεια με ένα "Ταξίδι στα Κύθηρα", όπου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο.
Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε στο Συνέδριο για την "Ιστορία και τον Πολιτισμό των Κυθήρων", ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, περιόδευσε στη Χώρα, τον Ποταμό και άλλους οικισμούς των Κυθήρων, έδωσε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Με το τέλος της ζωντανής και όμορφης αυτής περιοδείας, ο επικεφαλής του Μετώπου για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ έκανε την παρακάτω δήλωση :


" Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η πρώτη προυπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι το "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" της δημόσιας περιουσίας σε άραβες εμίρηδες και σε λωποδύτες των διεθνών χρηματαγορών, κάνοντας έτσι την Ελλάδα ακόμα πιο φτωχή και εξευτελισμένη. 
Εμείς θεωρούμε ότι η πρώτη προυπόθεση είναι να αξιοποιηθούν οι καταπιεσμένες και ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού και οι τεράστιες δυνατότητες του τόπου μας.
Τα Κύθηρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Με τις εντολές της τρόικα το Ταξίδι στα Κύθηρα θα κρατάει ώρες και ώρες, η συγκοινωνιακή υποδομή θα μένει ανεπαρκής, η μελισσοκομία και η αγροτική οικονομία καθυστερημένη. Επενδύσεις δεν θα υπάρχουν. Η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: 7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ


Τέσσερις μαθητές τραυματίσθηκαν ελαφρά στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, όταν ένα κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από το ταβάνι και έπεσε την ώρα του μαθήματος. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν άμεσα στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ότι κανείς τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κλιμάκιο της νομαρχίας μετέβη στο σχολικό συγκρότημα, για να δει την κατάσταση του κτιρίου. 
Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: Ο σεισμός που έριξε τους σοβάδες στα κεφάλια των μικρών μαθητών, με κίνδυνο για την ίδια την ζωή τους, ήταν 7 ρίχτερ από τον υποδιπλασιασμό των λειτουργικών δαπανών της νομαρχίας για τα σχολικά κτίρια και από την ολοσχερή σχεδόν κατάργηση των δημόσιων δαπανών για τη συντήρηση. Αποτέλεσμα των εντολών της τρόικα. Κι αυτά μία ώρα μόνο μετά τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας Διαμαντοπούλου στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ότι όλα πάνε ρολόι στα σχολεία.
Υπάρχουν ζητήματα, όπως η ασφάλεια των παιδιών, όπου ούτε η κυβέρνηση ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να κάνουν πλάκα.
Το Μέτωπο για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ζητά τον κατεπείγοντα έλεγχο από τις  νομαρχίες όλων ανεξαίρετα των δημόσιων σχολικών κτιρίων.

«Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ»



Ο ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ
ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΟΝ ΑΡΕΙΟ ΠΑΓΟ


Ο Αλέκος Αλαβάνος μεταξύ άλλων ανέφερε :
«Από το 1990 έχει αρχίσει ένας μεγάλος αγώνας των συμβασιούχων. Τα δικαιώματά τους όμως παραβιάζονται ωμά και συνεχώς από τις κυβερνήσεις και ιδιαίτερα σήμερα με την τρόικα.
Μνημόνιο σημαίνει απολύσεις, ανεργία, φτώχεια. Δεν μπορούμε να δεχθούμε αυτό τον μονόδρομο για τους εργαζόμενους.
Η αλήθεια είναι σκληρή. Χρειάζεται να φύγει το ΔΝΤ και η ΕΕ από την εξουσία της χώρας για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα των εργαζομένων.
Οι περιφερειακές εκλογές θα γίνουν η καταδίκη της τρόικα.
Κάνουν λάθος όσοι νομίζουν ότι η Περιφέρεια  Αττικής θα είναι μια μεγάλη, υπάκουη, διαχειριστική νομαρχία.
Το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ επιδιώκει μια τοπική κυβέρνηση που δεν θα κάνει ούτε μια απόλυση και θα εφαρμόσει μια πολιτική απασχόλησης έξω από τα πλαίσια του μνημονίου».

Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ - Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΧΕΙ ΞΕΠΕΣΕΙ

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ:

O Γ. Παπανδρέου θέλει να κατασκευάσει μαζί με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ μια διεφθαρμένη Disneyland τζόγου για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος, δήλωσε χαρακτηριστικά ο Αλέκος Αλαβάνος.
Δεν του έφτανε του πρωθυπουργού το Μνημόνιο με την Τρόικα, ήθελε και άλλο Μνημόνιο με τους Εμίρηδες του Κατάρ. Δυστυχώς ο πρωθυπουργός σκέφτεται και λειτουργεί αμερικάνικα.
Σε μια ιστορική περιοχή μέσα στα όρια του αρχαίου δήμου Αλιμούντος, πατρίδας του Θουκυδίδη, με πολύτιμα αρχαιολογικά ευρήματα, σε ένα από τους ελάχιστους χώρους στο λεκανοπέδιο όπου μπορεί να αναγεννηθεί το αττικό τοπίο μέσα σε ένα Μητροπολιτικό Πάρκο, μπροστά σε ένα από τα κάποτε πανέμορφα τμήματα του θαλάσσιου μετώπου της Αττικής ο Γ. Παπανδρέου θέλει να κατασκευάσει μαζί με τη βασιλική οικογένεια του Κατάρ μια διεφθαρμένη Disneyland τζόγου για ξέπλυμα του παγκόσμιου μαύρου χρήματος. Έχει ξεπέσει πολύ η Ελλάδα.

Το σχέδιο του πρωθυπουργού αντιστρατεύεται τις προτάσεις του Οργανισμού Ρυθμιστικού Σχεδίου Αθήνας, τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, τις θέσεις της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Υλοποιεί το Σχέδιο Νόμου για τα μεγάλα έργα που βρήκε αντίθετο ακόμη και το μισό υπουργικό Συμβούλιο. Εφαρμόζει τις εξευτελιστικές αποφάσεις της τρόικα για δύο δισεκατομμύρια ευρώ έσοδα μέχρι το 2013 από τα τυχερά παιχνίδια. Επαναλαμβάνει ακριβώς τις προτάσεις Μητσοτάκη το 1992 που απορρίφθηκαν από το ΤΕΕ, τους φορείς, τον λαό. Υπάρχει ένα ερώτημα: πώς μπορεί να υπάρχει πρόσωπο που εμφανίζεται ως Υπουργός Περιβάλλοντος σε τέτοιες εξευτελιστικές συνθήκες;

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ δηλώνει ότι η Περιφέρεια Αττικής δεν θα υλοποιήσει αυτά τα σχέδια. Θα τα πετάξει στον Σαρωνικό. Αντί για καζίνο, τόπος αναψυχής για όλους τους Αθηναίους. Αντί για υπερκέρδη κλειστού κυκλώματος στο Κατάρ, διασπορά των ωφελημάτων από τις επισκέψεις σε επαγγελματίες σε όλες τις γύρο συνοικίες.

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και η Ευρωπαϊκή Ένωση εμπρηστές της Περιφέρειας Αττικής


Οι εκλογές και η προετοιμασία του Μετώπου για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ μεσα σε συνθήκες οπου η κυβέρνηση, και όχι μόνον αυτή, χαρακτηρίζει ως μονόδρομο την πιστή υποταγή στο μνημόνιο και την τρόικα, ενώ εχει παραδώσει μέχρι και την εθνική κυριαρχία, συζητήθηκαν σε ευρεία σύσκεψη πολιτών που συμμετέχουν στο Μέτωπο.
Ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την ομιλία του  μεταξύ άλλων ανέφερε :
Ένα τερατώδες πρόβλημα δημιουργείται για το περιβάλλον της Αττικής από το επικαιροποιημένο Μνημόνιο. Στο χώρο των πυρκαγιών, των εμπρησμών, της παρανομίας, των αναψυκτηρίων υπουργών μέσα στα δάση, των επαύλεων σε πυρπολημένους χώρους, της αυθαίρετης δόμησης έρχεται το Μνημόνιο να νομιμοποιήσει και να επεκτείνει την παρανομία.
Στις Δράσεις που πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το Τρίτο Τρίμηνο του 2010 περιλαμβάνεται και η εξής:
«Κίνητρα για την ρύθμιση των παραβιάσεων χρήσης γης, οι οποίες θα αποφέρουν επιπλέον έσοδα 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ από το 2011 ως το 2013, από τα οποία 500 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο για το 2011, το 2012 και 2013».

Η νομιμοποίηση μάλιστα των ημιυπαίθριων χώρων περιλαμβάνεται ξεχωριστά και προσθετικά σε άλλη δράση. Ταυτόχρονα δεν έχουν διευκρινίσει ποτέ τι περιλαμβάνουν με τον όρο: παραβίαση χρήσεων γης, που χωράει τα πάντα. Δημιουργούν με την αναγνώριση των αυθαίρετων χρήσεων γης και δομών, μέσω της χρηματικής αποζημίωσης, δεκάδες νέους Ασωπούς, σε αντίθεση με τις αποφάσεις του ΣτΕ, και ρίχνοντας όλο το περιβαλλοντικό κόστος στις επόμενες γενεές.


Watch live streaming video from 114news at livestream.com

Η υποχρεωτική ποσοτικοποίηση της δράσης αυτής μπορεί να δικαιολογήσει τις πιο εξωφρενικές πράξεις που μπορούν να πάρουν διαστάσεις εξελισσόμενης και ασύλληπτης οικολογικής καταστροφής εφόσον ακολουθήσει και δεύτερο και τρίτο Μνημόνιο. Το μέτρο αυτό παραβιάζει επίσης την Ευρωπαϊκή Σύμβαση του Τοπίου, που κύρωσε η ίδια η κυβέρνηση με τον Ν. 3827/2010 και στηρίζεται στην αρχή ότι:
«το τοπίο διαδραματίζει ένα σημαντικό ρόλο δημοσίου συμφέροντος από άποψη πολιτισμική, οικολογική, περιβαλλοντική και κοινωνική» και «το τοπίο είναι ένα σημείο - κλειδί για την ατομική και κοινωνική ευημερία και ότι η προστασία, η διαχείριση και ο σχεδιασμός του συνεπάγεται δικαιώματα και ευθύνες για τον καθένα».

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ζητεί τη στήριξη των πολιτών σε μια πορεία που η τρόικα δεν θα μπει στα γραφεία της πιο πληγωμένης από παρανομίες περιφέρειας της χώρας και πολύ περισσότερο δεν θα μπει στην πολιτική της. Δεσμευόμαστε ότι το μέτρο αυτό, όπως και τα άλλα του μνημονίου, δεν θα εφαρμοσθεί, όποιο και αν είναι το τίμημα.

Ασυμβίβαστα θα αγωνισθούμε για μια οικολογική Αττική. Είναι πολύ λυπηρό ότι όλοι σχεδόν οι άλλοι συνδυασμοί, που μιλούν για βάρκες, λιμνούλες και χρυσόψαρα, αποδέχονται τα πλαίσια του Μνημονίου και τη βάναυση επίθεση του στο ρημαγμένο ήδη περιβάλλον της Αττικής
Αθήνα, 21/09/2010