Σάββατο 11 Δεκεμβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΑΛΕΚΟΥ ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΚΑΙ ΤΑΣΟΥ ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΥ (υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη στην Ανατολική Αττική) ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΜΒΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ


"Η επέμβαση των ΜΑΤ σήμερα τα ξημερώματα, με τη χιονοθύελλα, στην Κερατέα αποτελεί ακραία κατασταλτική και εκδικητική, μετά τα γνωστά αποτελέσματα των δημοτικών εκλογών, ενέργεια. Αποτελεί επίσης εξευτελισμό του νέου περιφερειακού συμβουλίου που φέρει την κύρια ευθύνη για τη διαχείριση των απορριμάτων στην Αττική.
Η κυβέρνηση μετά το οικολογικό έγκλημα στην περιοχή Μαραθώνα - Γραμματικού, που βρίσκεται σε εξέλιξη, στρέφεται με απίστευτο κυνισμό σε βάρος των κατοίκων της Κερατέας και του περιβάλλοντος όλης της Αττικής. Τη στιγμή που οι Χώροι Υγεινομικής Ταφής Απορριμμάτων ή Υπολειμμάτων εγκαταλείπονται από όλη της Ευρώπη και η ίδια η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τους χαρακτηρίζει "έσχατη και πλέον ακατάλληλη λύση", η κυβέρνηση επιμένει σε αυτή τη μέθοδο εξυπηρετώντας τα πολύ συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα που την στηρίζουν. Το ίδιο συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, όπου στη θέση των παράνομων χωματερών δημιουργούνται εκατοντάδες νέες χωματερές που κατ΄ευφημισμόν ονομάζονται ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ από τα ίδια συμφέροντα.
Καλούμε την κυβέρνμηση να αποσύρει άμεσα τα ΜΑΤ από την Κερατέα και το Γραμματικό. Να εγκαταλείψει τα σχέδια βάναυσης προσβολής του περιβάλλοντος και τεράστιου οικονομικού κόστους. Να υιοθετήσει την πρόταση των οικολογικών οργανώσεων που προωθούν τη συμμετοχή του πολίτη, την πρόληψη, την επαναχρησιμοποίηση, την ανακύκλωση, την κομποστοποίηση κι άλλες μορφές ανάκτησης και περιορισμού των υπολειμμάτων σε μηδενικά σχεδόν επίπεδα, όπως γίνεται σε όλες τις προωθημένες οικολογικά ευρωπαϊκές χώρες.
Το Μέτωπο - Ελεύθερη Αττική θα φέρει το θέμα στην πρώτη κιόλας συνεδρίαση του περιφερειακαού συμβουλίου τον Γενάρη"