Πέμπτη 6 Ιανουαρίου 2011

Aνακοινωση σχετικά με το θανάσιμο τραυματισμό κοριτσιού Ρομά από αστυνομικό της ομάδας «Δίας».

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

Μοτοσικλετιστής παρέσυρε και τραυμάτισε θανάσιμα κοριτσάκι 7 ετών.
Υπό φυσιολογικές συνθήκες το παραπάνω συμβάν θα ήταν απλά  μια πολύ θλιβερή είδηση στο δελτίο της τροχαίας. Παρόλαυτα δεν συμβαίνει αυτό γιατί ο μοτοσικλετιστής είναι αστυνομικός της ομάδας «Δίας», το παιδάκι Ρομά και το δυστύχημα οδήγησε σε έκρηξη αγανάκτησης των Ρομά  της περιοχής και συγκρούσεις με τα ΜΑΤ.  
Το περιστατικό αυτό συμπυκνώνει τις αντιφάσεις και τα αδιέξοδα της αυταρχικής «μνημονιακής» κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου και του υπουργού της καταστολής Χ. Παπουτσή.
Όταν η πλειοψηφία της ελληνικής κοινωνίας πιέζεται προς την φτώχεια και την απελπισία μπορεί κανείς να φανταστεί τι συμβαίνει με κοινωνικά κομμάτια που ήδη υφίσταντο τις διακρίσεις και τον αποκλεισμό όπως οι Ρομά. 
Όταν η κυβέρνηση εκτός από την προσπάθειά της να είναι ο καλύτερος πελάτης των κερδοσκόπων δανειστών και ο καλύτερος μαθητής του ΔΝΤ και της ΕΕ βυθίζοντας τον λαό της χώρας μας στην φτώχεια και την καταστροφή, ασχολείται με την περιστολή των δημοκρατικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων και την ενίσχυση της καταστολής και των αντίστοιχων μηχανισμών. 
Όταν στην Αθήνα και σ’ όλη των χώρα βλέπεις σε κάθε γωνιά πάνοπλους αστυνομικούς και κυρίως μοτοσικλετιστές που κινούνται υπεράνω κάθε ΚΟΚ. Όταν συγκροτούνται ολοένα και νέες «ειδικές» αστυνομικές μονάδες όπως η περιβόητη ομάδα «Δίας» που απέκτησε την φήμη της από τις εποχούμενες επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών έχοντας ήδη προκαλέσει τραυματισμούς. 
Όταν η καταπίεση και η αδικία συνοδεύονται από πρωτοφανή μέτρα καταστολής των αντιστάσεων τότε κάθε τέτοιο «ατύχημα» αποτελεί μέρος ενός καθόλου τυχαίου πλαισίου.
Για την διάσωση του λαού και της δημοκρατίας η αυταρχική αυτή κυβέρνηση πρέπει να φύγει το συντομότερο!