Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

MΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ Α. Αλαβάνος: "Θλίψη και Ήττα η κινητοποίηση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ"


 
 
"Eίναι ασφαλώς σημαντική η συμβολή όσων, υπό αντίξοες συνθήκες, συμμετείχαν στη χθεσινή κινητοποίηση ενάντια στις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.
 
Η αλήθεια όμως πρέπει να λέγεται με σαφήνεια.
 
Η χθεσινή εκδήλωση ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ ήταν μια θλίψη. Είναι ήττα αν συγκρίνει κανείς το μέγεθός της με το μέγεθος των προβλημάτων για τον κόσμο της εργασίας από τις αναμενόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την επ' αόριστον ομηρεία και της χώρας μας και τη διάλυση του δημόσιου χώρου και περιουσίας.
 
Είναι σχεδόν βέβαιο πια ότι η απογευματινή κινητοποίηση της 22 Μάρτη έγινε μόνο και μόνο για να αποτρέψει μια ηχηρή λαϊκή παρουσία στο Σύνταγμα στις 24 Μάρτη την ώρα που συνεδριάζουν η Μέρκελ, ο Παπανδρέου και οι φίλοι τους στις Βρυξέλλες.
 
Ηγεσίες συνομοσπονδιών που παραμένουν προσδεμένες στην κυβέρνηση, που δεν δέχονται να πολιτικοποιήσουν και να ενοποιήσουν τα επί μέρους εργατικά αιτήματα στο γενικό αίτημα για πτώση της κυβέρνησης Παπανδρέου και αρνούνται τις αντίστοιχες μορφές πάλης, είναι ανίκανες να ηγηθούν των εργατικών αγώνων.
 
Νέες δικτυώσεις από πρωτοβάθμιες και δευτεροβάθμιες όργανώσεις, κινήματα πολιτών, διαδικτυακές παρουσίες, νεολαιίστικους φορείς ήρθε η ώρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
 
Δεν θα αργήσει η ημέρα που το μέγεθος της οργής του λαού, και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, θα βρει την αντίστοιχη μορφή έκφρασης και πάλης, όχι φευγαλέας, αλλά την  επιμονή και παραμονή μέχρι τη νίκη, σημαίνοντας έτσι την αρχή του τέλους της κυβέρνησης της υποτέλειας".