Σάββατο 25 Σεπτεμβρίου 2010

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: 7 ΡΙΧΤΕΡ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΚΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΑΓ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΔΑΠΑΝΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ


Τέσσερις μαθητές τραυματίσθηκαν ελαφρά στο 3ο Γυμνάσιο Αγίου Δημητρίου στο Μπραχάμι, όταν ένα κομμάτι σοβά αποκολλήθηκε από το ταβάνι και έπεσε την ώρα του μαθήματος. Οι μαθητές μεταφέρθηκαν άμεσα στο Ασκληπιείο Βούλας, όπου διαπιστώθηκε ότι κανείς τους δεν τραυματίστηκε σοβαρά. Κλιμάκιο της νομαρχίας μετέβη στο σχολικό συγκρότημα, για να δει την κατάσταση του κτιρίου. 
Ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε: Ο σεισμός που έριξε τους σοβάδες στα κεφάλια των μικρών μαθητών, με κίνδυνο για την ίδια την ζωή τους, ήταν 7 ρίχτερ από τον υποδιπλασιασμό των λειτουργικών δαπανών της νομαρχίας για τα σχολικά κτίρια και από την ολοσχερή σχεδόν κατάργηση των δημόσιων δαπανών για τη συντήρηση. Αποτέλεσμα των εντολών της τρόικα. Κι αυτά μία ώρα μόνο μετά τη συνέντευξη της Υπουργού Παιδείας Διαμαντοπούλου στο ραδιοσταθμό ΣΚΑΙ ότι όλα πάνε ρολόι στα σχολεία.
Υπάρχουν ζητήματα, όπως η ασφάλεια των παιδιών, όπου ούτε η κυβέρνηση ούτε η Τοπική Αυτοδιοίκηση μπορούν να κάνουν πλάκα.
Το Μέτωπο για ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ζητά τον κατεπείγοντα έλεγχο από τις  νομαρχίες όλων ανεξαίρετα των δημόσιων σχολικών κτιρίων.