Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

MΕΤΩΠΟ για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΚΑΙΣΑΡΙΑΝΗ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Έχουμε  πλήρη επίγνωση ότι  οι μεγάλες μάχες  που έρχονται δε θα δοθούν σε κάλπες, αλλά πρώτα απ’ όλα  στους δρόμους, με την αμεσοδημοκρατική οργάνωση των λαϊκών κοινωνικών αγώνων, σε ρήξη με τα σημερινά γραφειοκρατικά μοντέλα.
Όμως  δεν θέλουμε ν’ αφήσουμε να πάει χαμένη καμιά ευκαιρία, όπως αυτή των περιφερειακών εκλογών Αττικής, γι’ αυτό συγκροτούμε και στην πόλη μας την Καισαριανή ανοικτή επιτροπή στήριξης και αγώνα για τον συνδυασμό «ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλέκο Αλαβάνο.
Πιστεύουμε  ότι:
  • Η λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στις πολιτικές της κυβέρνησης και η έλλειψη εμπιστοσύνης στο πολιτικό σύστημα, θα πρέπει να καταγραφούν στις περιφερειακές εκλογές της Αττικής, ως ένα μεγάλο χαστούκι στις πολιτικές που επεξεργάζεται και υλοποιεί το πολιτικό κατεστημένο της χώρας μας (ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ.), σε αγαστή συνεργασία με τα διευθυντήρια της Ε.Ε. και του ΔΝΤ.
  • Αν και οι πολιτικοί σχηματισμοί της Αριστεράς δεν μπόρεσαν να εκπληρώσουν τον ιστορικό τους ρόλο και να πρωτοστατήσουν στην δημιουργία ενός μαζικού λαϊκού μετώπου ενάντια στην εξοντωτική επίθεση του κεφαλαίου στον κόσμο της εργασίας, πρέπει ΕΜΕΙΣ οι Αριστεροί-ες να πάρουμε την υπόθεση αυτή στα χέρια

Γι’ αυτό δηλώνουμε την  υποστήριξή μας στο  Περιφερειακό ψηφοδέλτιο στην Αττική με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αλέκο Αλαβάνο, ο οποίος θεωρούμε ότι στις παρούσες συνθήκες μπορεί να συσπειρώσει πολιτικά την ενότητα όλων όσων θέλουν τη ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ με το σύστημα "κυβέρνηση – ΕΕ  - ΔΝΤ" και την ανατροπή του Μνημονίου. Εγγύηση για το εγχείρημα είναι ότι ο Αλαβάνος- όπως έχει δείξει με την πρακτική του - τολμά να έρθει σε ρήξη με το παρελθόν του και να συμβάλλει στην ανασύνθεση της αριστεράς και την επανασύνδεσή της με την νεολαία.

ΚΑΛΟΥΜΕ ανθρώπους, οργανώσεις, νεολαία, ανέργους και εργαζόμενους της Καισαριανής που συμμερίζονται αυτές τις ανησυχίες μας και θέλουν να αντισταθούν στην επερχόμενη κοινωνική έρημο της χώρας μας να οργανώσουμε και να αρχίσουμε λέξη – λέξη να γράφουμε μια νέα πολιτική σελίδα στην πόλη μας συγκροτώντας το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ.