Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Αλέκος Αλαβάνος: "Με τις εντολές της Τρόικα το ταξίδι στα Κύθηρα θα κρατάει ώρες και ώρες...''

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΑ ΚΥΘΗΡΑ
Ο Αλέκος Αλαβάνος μαζί με πολλούς φίλους και φίλες από το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ξεκίνησαν για συμβολικούς και ουσιαστικούς λόγους το πρόγραμμα επισκέψεων στην Περιφέρεια με ένα "Ταξίδι στα Κύθηρα", όπου βρέθηκαν το Σαββατοκύριακο.
Ο Αλέκος Αλαβάνος μίλησε στο Συνέδριο για την "Ιστορία και τον Πολιτισμό των Κυθήρων", ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο, περιόδευσε στη Χώρα, τον Ποταμό και άλλους οικισμούς των Κυθήρων, έδωσε συνέντευξη σε τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Με το τέλος της ζωντανής και όμορφης αυτής περιοδείας, ο επικεφαλής του Μετώπου για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ έκανε την παρακάτω δήλωση :


" Η κυβέρνηση θεωρεί ότι η πρώτη προυπόθεση για την έξοδο από την κρίση είναι το "ΠΩΛΕΙΤΑΙ" της δημόσιας περιουσίας σε άραβες εμίρηδες και σε λωποδύτες των διεθνών χρηματαγορών, κάνοντας έτσι την Ελλάδα ακόμα πιο φτωχή και εξευτελισμένη. 
Εμείς θεωρούμε ότι η πρώτη προυπόθεση είναι να αξιοποιηθούν οι καταπιεσμένες και ανεξάντλητες δυνάμεις του λαού και οι τεράστιες δυνατότητες του τόπου μας.
Τα Κύθηρα είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα.
Με τις εντολές της τρόικα το Ταξίδι στα Κύθηρα θα κρατάει ώρες και ώρες, η συγκοινωνιακή υποδομή θα μένει ανεπαρκής, η μελισσοκομία και η αγροτική οικονομία καθυστερημένη. Επενδύσεις δεν θα υπάρχουν. Η κατάσταση θα χειροτερεύει.

Με την ανατροπή του μνημονίου, με μια λαϊκή κυβέρνηση στην Περιφέρεια Αττικής, με μικρές και ουσιαστικές επενδύσεις μπορεί να μπει το δεύτερο πλοίο από την Νεάπολη, μπορεί να επιταχυνθεί η διαδρομή Αττική - Λακωνία, μπορεί να επανακάμψει η οικοδομική δραστηριότητα σεβόμενη το τοπίο και την παράδοση.
Ευτυχώς που δεν επισκέπτεται τα Κύθηρα ο κ. Παπανδρέου. Είναι τόσο ελκυστικός αυτός ο τόπος που θα μπορούσε να τα πουλήσει αμέσως σε κάποιον εμίρη."

26/9/2010