Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Δελτίο Τύπου - Η «Ελεύθερη Αττική» στην Β.Α. Αττική Κυριακή 10 Οκτωβρίου

Δελτίο Τύπου

Κυριακή 10 Οκτωβρίου 2010

Η «Ελεύθερη Αττική» στην Β.Α. Αττική
και τα διοδια Αφιδνών

Σήμερα, Κυριακή 10 Οκτώβρη 2010,  πολυάριθμη αντιπροσωπεία του Μετώπου – Ελεύθερη Αττική επισκέφθηκε την Βορειοανατολική Αττική. Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής Αλέκος Αλαβάνος καθώς και οι Αυγή Θεοδόση, Ειρήνη Παπαδάκη και Χρήστος             Καπάταης. Μετά από περιοδεία στον Ωρωπό και συζήτηση με τους θαμώνες των καταστημάτων στην παραλία ακολούθησε σύσκεψη στο Πνευματικό Κέντρο Ωρωπού.
Στην σύσκεψη έλαβαν μέρος εκπρόσωποι και μέλη από την Ομοσπονδία Συλλόγων Καλάμου, το Συντονιστικό Φορέων και Κατοίκων Β.Α. Αττικής, τις Επιτροπές Αγώνα για τον Ασωπό, το δημοτικό σχήμα «Ενεργοί Πολίτες Ωρωπού» με την υποψήφια δήμαρχο Ιωάννα Στεργίου καθώς και πολλοί κάτοικοι.



Η συζήτηση ήταν ουσιαστική καθώς ανέδειξε τα μεγάλα ζητήματα που απασχολούν την περιοχή.
Η Β.Α. Αττική είναι πραγματικό φιλέτο που έχει ανοίξει την όρεξη σε κάθε είδους μεγάλα συμφέροντα κυρίως δε, μεγάλες κατασκευαστικές εταιρίες με αυτονόητες συνέπειες. Ταυτόχρονα τεράστιο πρόβλημα αποτελεί η μεγάλη μόλυνση του ποταμού Ασωπού – πρόβλημα όχι μόνο τοπικό καθώς αφορά τα αποθεματικά νερού για όλη την Αττική.
Δίπλα σ’ αυτά έχει προστεθεί το ζήτημα των διοδίων που πέρα από την πρόκληση των εισπρακτόρων των ιδιωτικών εταιριών που θησαυρίζουν από τους διερχόμενους οδηγούς, έχει επιβαρύνει σημαντικά την ήδη τραγική οικονομική κατάσταση του πληθυσμού συνεπεία της κυβερνητικής πολιτικής και του Μνημονίου.
Για την «Ελεύθερη Αττική» είναι ξεκάθαρο πως ειλικρινής πολιτική προς όφελος της λαϊκής πλειοψηφίας του συνόλου της Αττικής σημαίνει σύγκρουση με τις κυβερνητικές επιλογές αλλά και τα μεγάλα συμφέροντα που λυμαίνονται δρόμους, φύση την ίδια εν τέλει ζωή των κατοίκων.    
Η αντιπροσωπεία του Μετώπου – Ελεύθερη Αττική σε μια συμβολική κίνηση - δείγμα της αντίληψης που διακατέχει τον επικεφαλής και τα στελέχη της, ελευθέρωσε την εθνική οδό από τα διόδια στο ύψος των Αφιδνών, για δύο ώρες. Η ανταπόκριση του κόσμου ήταν εντυπωσιακή καθώς επικροτούσε τον ακτιβισμό με κάθε τρόπο.
Η  Ελεύθερη Αττική απο την εξόρμηση στην  Β.Α. Αττική  ουσιαστικά έστειλς  μήνυμα αποφασιστικότητά να συγκρουστεί με τις κυβερνητικές επιλογές, τις επιταγές του μνημονίου και πάσης φύσεως επιχειρηματικά συμφέροντα προς όφελος της κοινωνικής πλειοψηφίας. Με σύμβουλο τα κινήματα και τις επιτροπές των πολιτών και κατοίκων που αντιστέκονται για την ποιότητα της ζωής τους και των παιδιών τους.