Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

΄΄Η ΥΓΕΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΠΟΛΙΤΗ -ΔΗΛΩΣΗ A.AΛΑΒΑΝΟΥ

Μέτωπο  Αλληλεγγύης και  Ανατροπής  
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΑΤΤΙΚΗ

Ο Αλέκος Αλαβάνος, μαζί με τους Χρήστο Καπάταη  και Αυγή Θεοδόση, επισκέφθηκαν σήμερα το Γενικό Νοσοκομείο Πατησίων. Αμέσως μετά ο Αλ. Αλαβάνος έκανε την παρακάτω δήλωση : 
« Μέσα σε έξι  μόνο μήνες μείωσαν τα εισοδήματά των νοσοκομειακών πάνω από 20% . Επιδοματοποίησαν τις εφημερίες που πολλές είναι απλήρωτες. Άφησαν τα νοσοκομεία χωρίς προσλήψεις γιατρών και προσωπικού με αποτέλεσμα να υπολειτουργούν ή να κλείνουν τμήματα λόγω υποστελέχωσης. Άφησαν τα νοσοκομεία έρμαια στον εκβιασμό που ασκούν οι προμηθευτές. Λείπουν πια βασικά εργαλεία και αναλώσιμα. Με το Ν 3868 δίνουν τη χαριστική βολή στο σύστημα με τη δήθεν ολοήμερη λειτουργία. Ετοιμάζουν συγχωνεύσεις-κλεισίματα τμημάτων και νοσοκομείων και η αρχή θα γίνει με την εφαρμογή του Καλλικράτη στην Υγεία. 


Με το νέο προϋπολογισμό του 2011 παγιώνεται η πολιτική περαιτέρω μείωσης των μισθών μέσω του Ενιαίου μισθολογίου, φορολογούνται με το εισόδημα οι εφημερίες, περικόπτονται τα επιδόματά , καταργούνται εντελώς οι 13ος/14ος μισθοί. 
Ο Υπουργός Υγείας κ. Λοβέρδος πυρπόλησε το Κοινωνικό  Κράτος στο χώρο της ασφάλισης  κα των εργασιακών σχέσεων και  τώρα έρχεται να πυρπολήσει το ΕΣΥ, το Κοινωνικό Κράτος στην Υγεία. 
Να φύγει  η τρόικα. Να φύγει άμεσα η κυβέρνηση Παπανδρέου. Η υγεία είναι δικαίωμα κάθε πολίτη.  Αυτό θα είναι ένα από τα κεντρικά μηνύματα των εκλογών στην Περιφέρεια Αττικής.» 
                                                Αθήνα, 12/10/2010