Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ ΣΤΟ ΑΝΟΙΧΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ

Δελτίο Τύπου


Την Κυριακή 17 Οκτωβρίου 2010, το απόγευμα, κλιμάκιο της "Ελεύθερης Αττικής" 
με τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Μπελαβίλα και τους υποψήφιους συμβούλους Κουίν Μινασιάν και Δημήτρη Χρονά επισκέφθηκαν το Ανοιχτό Σχολείο Μεταναστών στην Παλιά Κοκκινιά, συνάντησαν τους μαθητές και δασκάλους στις αίθουσες διδασκαλίας,  και συζήτησαν μαζί τους.
Στο Ανοιχτό Σχολείο συντελείται εδώ και πέντε χρόνια ένα ελπιδοφόρο πείραμα. 300 μετανάστες μαθητές με 22 εθελοντές καθηγητές και εθελοντική νομική ομάδα,  λειτουργούν υποδειγματικά με όρους πραγματικής αυτοδιαχείρισης έναν χώρο ανθρωπιάς, φιλίας και μάθησης.



 Είναι επίσης εντυπωσιακή η στήριξη του σχολείου, από δεκάδες πολίτες, από τις ριζοσπαστικές αυτοδιοικητικές κινήσεις του Πειραιά και της Νίκαιας, όπως και από τη Σχολική Επιτροπή η οποία ενέκρινε τη χρήση των σχολικών εγκαταστάσεων στις κενές ώρες της Κυριακής. Η πρωτοβουλία αυτή, στην καρδιά του εργατικού Πειραιά, βρίσκεται στους αντίποδες του ρατσιστικού μίσους που καλλιεργείται στο κέντρο της Αθήνας. Αποτελεί πρόταση και δείχνει τις δυνατότητες να αναλάβουν Έλληνες και Μετανάστες από κοινού τις τύχες τους,  να συνυπάρξουν αρμονικά και δημιουργικά στις συνοικίες τους.