Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

A.AΛΑΒΑΝΟΣ:PARLEZ VOUS FRANCAIS,ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΈ?

Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: PARLEZ VOUS FRANCAIS, ΚΥΡΙΕ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ;»

Αντιπροσωπεία της ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ, μαζί με τον Αλέκο Αλαβάνο και τον υποψήφιο περιφ.  σύμβουλο Θανάση Κούρκουλα επισκέφθηκαν τους εργαζόμενους στον Οργανισμό Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών. Μεταξύ άλλων ο Αλ. Αλαβάνος τόνισε :

ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΛΛΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ
«Οι Γάλλοι εργαζόμενοι και η γαλλική νεολαία απαντούν στα μέτρα Σαρκοζί με τη γλώσσα του αγώνα. Μόνο αυτά τα «γαλλικά» καταλαβαίνουν οι πολιτικοί των αγορών και η πολιτική των αντεργατικών μέτρων. Με ανάλογα «ελληνικά» πρέπει να αντιμετωπιστεί και η πολιτική του μνημονίου στην Ελλάδα. Στις επικείμενες εκλογές, αλλά και επί του πεζοδρομίου. 
Parlez vous francais, κύριε Παπανδρέου;»

ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΑΚΟ
«Μεγάλες προσδοκίες, μεγάλος ντόρος, και τελικώς άνθρακες ο Αστακός. Καμιά έκπληξη όμως. Στο διεθνή καταμερισμό αλιείας έχει ανατεθεί από την τρόικα στον κ. Παπανδρέου και στην κυβέρνησή του η μαρίδα των μισθωτών και των συνταξιούχων. Και σ’ αυτή φυσικά έχουν ειδικευτεί…»

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
«Σε ένα Ταμείο για την ασφάλιση των εργαζομένων οι δικοί του εργαζόμενοι λειτουργούν σε ασφυκτικές συνθήκες, με έλλειψη προσωπικού, με νεολιθική τεχνολογία υπολογιστών, με ελαχιστοποιημένους μισθούς, με αυθαίρετες αποσπάσεις, με διώξεις στους συμβασιούχους. Η κατάσταση δεν πάει άλλο. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει.»


                                                                                                Αθήνα, 20/10/2010