Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2010

ΤΑ GREEK STATISTICS ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΑΝ ΣΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΕΠΙΣΚΕΨΗ  ΤΗΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΣΤΗ  ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ 

Κλιμάκιο  της Ελεύθερης Αττικής με τον  υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη Νίκο Μπελαβίλα  και τους υποψηφίους συμβούλους Γρηγόρη  Μανουσάκη και Δημήτρη Χρονά επισκέφθηκε σήμερα, τις εγκαταστάσεις της Εθνικής Στατιστικής Αρχής στην οδό Πειραιώς. Η «Ελεύθερη Αττική» συνάντησε μια θερμή υποδοχή από τη διοίκηση του Σωματείου των εργαζομένων και στη συνέχεια επί δύο ώρες, περιόδευσε στις υπηρεσίες συνομιλώντας με το προσωπικό.
Ο Νίκος  Μπελαβίλας δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της περιοδείας:
«Συναντήσαμε  σήμερα εκατοντάδες εργαζόμενους της  Στατιστικής υπηρεσίας σκυμμένους στους υπολογιστές τους και στα απογραφικά έντυπα, να δουλεύουν με μεράκι και επιστημονική επάρκεια. Να παράγουν ένα σημαντικό και άρτιο έργο. Να παρέχουν σε σπουδαστές και ερευνητές,  τα στατιστικά δεδομένα μισού αιώνα, από τα πιο σύγχρονα έως αυτά των μεταπολεμικών χρόνων, δωρεάν μέσω μίας υψηλών προδιαγραφών ψηφιακής βιβλιοθήκης, ως δημόσιο αγαθό.
Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα Greek Statistics δεν παρήχθησαν στη Στατιστική Υπηρεσία, αλλά στο Μέγαρο Μαξίμου και στις τράπεζες. Οι κυβερνώντες τέως και νυν, οι τραπεζίτες και οι καναλάρχες, οι ίδιοι που είχαν και έχουν την ευθύνη της παραποίησης της αλήθειας, επί  μήνες συκοφαντούσαν τους υπαλλήλους της ΕΣΥΕ πασχίζοντας να κρύψουν το δόλιο παιχνίδι τους εις βάρος όλων μας.» 
Πειραιάς, 27 Οκτωβρίου 2010