Πέμπτη, 7 Οκτωβρίου 2010

ΤΟ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΤΗΣ SIEMENS ΤΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΩΝ ΔΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΑΣΤΙΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ ΕΩΣ ΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ


ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΚΑ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Οι υπεύθυνοι των κομμάτων που εμπλέκονται στο σκάνδαλο Siemens αναδεικνύονται σε τελείως ανεύθυνους όταν πρόκειται για την αναβάθμιση του επιπέδου ζωής εκατοντάδων χιλιάδων κατοίκων, κυρίως από τα χαμηλότερα εισοδηματικά στρώματα στην Αττική. Σε μια επίδειξη απόλυτης υποκρισίας αρνούνται να ολοκληρώσουν το σύστημα τηλεδιοίκησης και σηματοδότησης, το μόνο δηλαδή κομμάτι που παραμένει ανολοκλήρωτο, για πάνω από ένα χρόνο,ώστε να δοθούν στην κυκλοφορία οι σταθμοί Χαϊδαρίου και Ελληνικού. 


Με αυτήν την επιλογή:
  • Δεν εξυπηρετούνται σε καθημερινή βάση επιπλέον 200.000 επιβάτες σε ημερήσια βάση
  • Μένει ανενεργή μια επένδυση της τάξης του 1.000.000.000 ευρώ
  • Καθυστερεί η αναγκαία και  άμεση, παραπέρα,  επέκταση του Μετρό προς τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αττικής, για μέρος της οποίας έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότηση από κονδύλια της ΕΕ, τα οποία κινδυνεύουν να χαθούν
  • Χάνει σημαντικά έσοδα το Μετρό. Προσθετικά με την άρνηση καταβολής από το Δημόσιο δαπανών που έχει επιφορτισθεί το Μετρό με αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας , δεν είναι καθόλου περίεργο σε λίγο χρονικό διάστημα να ζήσουμε και σε αυτό φαινόμενα της Ολυμπιακής Αεροπορίας και του ΟΣΕ.
  • Είναι άμεσα ορατός ο κίνδυνος καταβολής αποζημιώσεων στους εργολάβους του έργου
  • Υπάρχουν δυσμενείς επιπτώσεις στην κυκλοφορία των οχημάτων από τα τμήματα των λεωφόρων που παραμένουν εγκλωβισμένα περισσότερο για προπαγανδιστικούς παρά για ουσιαστικούς λόγους

Να ολοκληρωθεί αμέσως το έργο. Το επιχείρημα ότι το συγκεκριμένο έργο των 45.000.000 ευρώ θα το ολοκληρώσει η SIEMENS είναι απόλυτα μετέωρο, γιατί δεν υπάρχει άλλη εταιρεία που να έχει συμβατό υλικό και λογισμικό, κάθε σκέψη περί του αντιθέτου θα σημάνει μεγάλες καθυστερήσεις για τη συνολική λειτουργία του ΜΕΤΡΟ και γιατί αυτοί που δόμησαν έτσι το έργο είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα το αναθέσουν στη SIEMENS. Αποζημιώσεις από τη SIEMENSθα πρέπει να αναζητηθούν με ευθείς τρόπους και το σκάνδαλο θα πρέπει να το πληρώσουν όσοι το δημιούργησαν  και εμπλέχθηκαν σε αυτό και όχι οι πολίτες. Όπως ανφέρει εύστοχα και χαρακτηριστικά η «ΟΙΚΟΠΟΛΙΣ» Χαϊδαρίου : «Ζητάμε να λειτουργήσει ο σταθμός Χασϊδαρίου άμεσα, είναι έτοιμος. Το μόνο που δεν υπάρχει είναι το σύστημα τηλεδιοίκησης των νέων σταθμών. Εμείς δεν θα πληρώσουμε τη νύφη και τα παιχνίδια με τη SIEMENS».