Τρίτη 26 Οκτωβρίου 2010

Η συνέντευξη του Α.Αλαβάνου στην ιντερνετική τηλεόραση του ΑΠΕ



ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ


http://www.ana-mpa.gr/anaweb/user/videofree/

Σχετικά με όσα δημοσιοποιησαν ηλεκτρονικά μέσα ενημερωσης,περι ίδρυσης νέου κόμματος απο τον Α.Αλαβάνο,το enet.gr αναφέρει

Καμία πρόθεση για δημιουργία νέου κόμματος δεν έχει ο Αλέκος Αλαβάνος, σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο ίδιος στο enet.gr. 
Αιτία της διάψευσης η είδηση που μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ σύμφωνα με την οποία ο υποψήφιος περιφερειάρχης φερόταν να επιβεβαιώνει με δηλώσεις του στην διαδικτυακή τηλεόραση του Αθηναϊκού Πρακτορείου ότι θα προχωρήσει στην ίδρυση νέου κόμματος «για να καλύψει το κενό που υπάρχει στον χώρο της αριστεράς». Ήδη σε ανασκευή της είδησης προχώρησε με διορθωτικό του τηλεγράφημα και το ΑΠΕ.

''Στην ερώτηση εάν προτίθεται να δημιουργήσει νέο κόμμα ο υποψήφιος περιφερειάρχης Αττικής απάντησε στη συνέντευξη που παραχώρησε στην διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ: 
"Υπάρχει το εξής παράδοξο σήμερα: Η κοινωνία είναι υπό μεγάλη πίεση, άρα οι ιδέες, οι αξίες, οι στόχοι της Αριστεράς θα έπρεπε να είναι σε πολύ μεγάλη ζήτηση: κοινωνική δικαιοσύνη, βελτίωση των εισοδημάτων, δημοκρατία, ασφαλιστικά δικαιώματα. Όλες οι κατακτήσεις αυτές σήμερα πέφτουν και ενώ ο κόσμος έχει ανάγκη την Αριστερά, αυτό που εκφράζεται ως Αριστερά μέσα από τα επίσημα σχήματα δεν μπορεί να την εκφράσει. Αυτή την τομή πήραμε εμείς με το Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής, με την "Αττική", όχι για να διαιρέσουμε, όχι για να δημιουργήσουμε τη βάση για να κάνουμε κόμματα κ.λ.π, αλλά για να δημιουργήσουμε τη βάση να έχουμε μια Αριστερά σαν κι αυτή που είδαμε με το άρθρο 16, σαν κι αυτή που είδαμε μόνη της να τη χτυπούν οι πάντες, να στέκεται δίπλα στη νέα γενιά το Δεκέμβρη, όταν η νέα γενιά είχε πρώτη απ` όλους μας κατανοήσει και διαισθανθεί τη μεγάλη κρίση του συστήματος"