Τετάρτη, 6 Οκτωβρίου 2010

''Η ζωή της πόλης σβήνει οσο κυβερνάει η τρόικα-δήλωση Αλαβάνου


ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ ΑΛ.ΑΛΑΒΑΝΟΥ ΧΤΕΣ ΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΣΤΙΣ ΠΙΑΤΣΕΣ ΤΑΞΙ
«Η ΖΩΗ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΣΒΗΝΕΙ ΟΣΟ ΚΥΒΕΡΝΑΕΙ Η ΤΡΟΙΚΑ»
«ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΎΝ ΑΜΕΣΑ ΠΙΑΤΣΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΑΤΤΙΚΗ»


Χτες τα μεσάνυχτα ο Αλ. Αλαβάνος, μαζί με τους υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους Χρήστο Καραμάνο, Περικλή Αντωνίου και Γιάννη Αποστολά, καθώς και ταξιτζήδες φίλους του Μετώπου, βρέθηκαν στις πιάτσες της Συγγρού, του Συντάγματος και της Ομόνοιας και συζήτησαν με δεκάδες ταξιτζήδες που περίμεναν επί ώρα χωρίς δουλειά. Μετά την περιοδεία αυτή ο Αλ. Αλαβάνος δήλωσε:

«Η ζωή της πόλης σβήνει όσο κυβερνάει η τρόικα. Το ταξί έχει την ίδια μοίρα όπως το μικρομάγαζο στην Αθήνα. Ασφυκτιά, πιέζεται, παρακμάζει από την άνοδο της τιμής των καυσίμων και του ΦΠΑ, από την πτώση της αγοραστικής δύναμης των πολιτών και την αύξηση της ανεργίας, που κάνουν πια το ταξί στην Αττική είδος μεγάλης πολυτέλειας. Το μήνυμα που φέρνουν οι οδηγοί από τους επιβάτες είναι θυμός και απέχθεια για όλο το πολιτικό σύστημα.
 Παρά την φαινομενική παθητικότητα, οι διεργασίες μέσα στην κοινωνία είναι ασταμάτητες, η συσσώρευση οργής κλιμακώνεται και θα έρθει η έκρηξη.
Είναι κατεπείγουσα πια ανάγκη να αρθούν τα μέτρα  υπερφορολόγησης, να αποκατασταθούν τα εισοδήματα των εργαζομένων και το κοινωνικό κράτος για να ξαναρχίσει η ζωή της πόλης. Και παράλληλα να γίνουν άμεσα οι ρυθμίσεις εκείνες που περιορίζουν την αφόρητη κατάσταση, όπως η οργάνωση και ο επαρκής χώρος της πιάτσας, ώστε να σταματήσουν να είναι και να αισθάνονται οι ταξιτζήδες παράνομοι μέσα στην πόλη που γνωρίζουν όσο κανένας άλλος δουλεύοντας 12 ώρες την ημέρα 7 ημέρες την εβδομάδα και να υφίστανται καθημερινά πρόστιμα από την τροχαία που εξανεμίζουν το μεροκάματο. Για όλα αυτά θα δώσει μάχη το Μέτωπο για την ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ».

Αθήνα, 6.10.2010