Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΝΑΝΤΙΑΣ ΒΑΛΑΒΑΝΗ


Η Νάντια Βαλαβάνη, υποψήφια αντιπεριφερειάρχης Νοτίων του Μετώπου  Αλληλεγγύης και  Ανατροπής «Ελεύθερη  Αττική», έκανε την  ακόλουθη δήλωση:  

«Μου είναι  αδιανόητο ότι είναι δυνατόν  η Διακομματική Επιτροπή στο Δήμο Καλλιθέας να απαγορεύει (με πλειοψηφία;) μια δίωρη συναυλία στην Πλατεία Κύπρου της 5μελούς «Λαϊκής Κομπανίας» μέσα απ’ το μουσικό φορτηγάκι της «Ελεύθερης Αττικής» στο όνομα της απόφασης της για περίπτερα μόνο δημοτικών παρατάξεων στην πιο πολύβουη πλατεία της Καλλιθέας.
 
Μια πλατφόρμα πολιτισμού, όπως το φορτηγάκι, δεν αποτελεί περίπτερο, ούτε μια 2ωρη όλη-όλη στάση του κατά τη διάρκεια ολόκληρης της προεκλογικής περιόδου στο συγκεκριμένο σημείο είναι δυνατόν να στοιχειοθετεί «εγκατάσταση» εκεί της Περιφερειακής μας Κίνησης κατά παράβαση των αποφάσεων της Διακομματικής.


 Στην παράδοση του λαϊκού θέατρου και των μουσικών του δρόμου οι παραστάσεις από το μουσικό φορτηγάκι σε δεκάδες πλατείες του Λεκανοπέδιου αποτελούν στοιχείο εμπλουτισμού της ζωής της πόλης, αισθητικά και πολιτικά. Το φορτηγάκι δεν προσκαλεί τους θεατές του στα μουσικοθεατρικά γεγονότα του, ώστε να καταφύγει εκεί που του επιτρέπουν, στον συγκριτικά απομονωμένο χώρο της Πλατείας Δαβάκη. Στήνεται σε περάσματα κόσμου και εθελοντές καλλιτέχνες προσφέρουν από την καρότσα του δωρεάν τέχνη στους περαστικούς.  
Ελπίζω ότι η κοινή λογική  τελικά θα πρυτανεύσει και θα γίνει δυνατόν να δοθεί κανονικά η συναυλία μας απόψε στις 6.30 στην Πλατεία Κύπρου. Αν υπάρξει επιμονή σε μια αδιανόητη απόφαση, που για τυπικούς λόγους απαγορεύει το 2010 (!) μια μικρή λαϊκή συναυλία για τη νεολαία και τους κατοίκους στο κέντρο της Καλλιθέας, τότε βεβαίως το φορτηγάκι θα αποσυρθεί και οι καλλιτέχνες χωρίς τεχνικά μέσα θα δημιουργήσουν ένα λαϊκό μουσικό γεγονός: Οι άνθρωποι κι όχι τα μηχανήματα παραμένουν η κινητήρια και δημιουργική δύναμη του πολιτισμού και της τέχνης.» 
                                        21.10.2010