Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010

''Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΌΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ Γ.ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ''

Μέτωπο  Αλληλεγγύης και  Ανατροπής
ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΑΤΤΙΚΗ
O ΑΛΕΚΟΣ ΑΛΑΒΑΝΟΣ ΣΤΗΝ ΑΚΡΟΠΟΛΗ
«Ο  ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΩΝ  ΞΕΝΩΝ Γ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΒΕΒΗΛΩΝΕΙ ΤΗΝ  ΑΚΡΟΠΟΛΗ ΟΠΩΣ Ο ΞΕΡΞΗΣ, Ο ΜΟΡΟΖΙΝΙ, Ο ΛΟΡΔΟΣ ΕΛΓΙΝ»

Ο Αλέκος Αλαβάνος, επικεφαλής στο Μέτωπο Αλληλεγγύης  και Ανατροπής ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ, βρέθηκε στην Ακρόπολη, όπου έγινε η επίθεση των ΜΑΤ, συνομίλησε με τους εργαζόμενους και τους εκπρόσωπους τους, με εκπροσώπους ελλήνων και ξένων δημοσιογράφων που δέχθηκαν επίσης επίθεση με χημικά. 
Δήλωσε τα εξής : 
« Ο πρωθυπουργός των ξένων Γ. Παπανδρέου εμπνεύσθηκε από τον Ξέρξη, τον Μοροζίνι και τον Λόρδο Έλγιν στη σημερινή στρατιωτική εισβολή στην Ακρόπολη. Δεν ήταν μόνο συμβολική, αλλά και ουσιαστική. Από τη μια είναι ντροπή σε όλο τον κόσμο να μεταδίδεται η εικόνα μιας Ακρόπολης που πολιορκείται με χημικά από την αστυνομία. Αυτό είναι βεβήλωση, η Ακρόπολη είναι παγκόσμιο σύμβολο Δημοκρατίας και Ελευθερίας. Από την άλλη , όμως, είναι ένα μήνυμα ελπίδας προς όλον τον πλανήτη ότι οι έλληνες εργαζόμενοι – στον δημόσιο, στον ιδιωτικό τομέα, οι άνεργοι – αντιστέκονται μαχητικά στην Τρόικα και το πρόγραμμά της για την κατάλυση του Κοινωνικού Κράτους και της Δημοκρατίας.» 

Επίσης ο  Αλ. Αλαβάνος ανέφερε:
«Μπορούμε να κατανοήσουμε γιατί η Περιφέρεια χρειάζεται μια ριζοσπαστική διοίκηση όπως η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ. Αποφασισμένη να σταθεί ενάντια στην τρόικα, δίπλα στα προβλήματα των εργαζομένων, μαχητική για τη λύση τους, που δεν θα επιτρέπει να φτάνουμε σε τέτοιες ιεροσυλίες.»
                                                Αθήνα, 14/10/2010