Δευτέρα 18 Οκτωβρίου 2010

ΑΛ. ΑΛΑΒΑΝΟΣ: «Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΣΗΜΑΙΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΑΤΤΙΚΗΣ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΛΕΙΣΤΟ ΜΑΓΑΖΙ ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ»


Μέτωπο Αλληλεγγύης και Ανατροπής

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Αλέκος Αλαβάνος κατά την  παρέμβασή του στην εκδήλωση για τα προβλήματα της Δυτικής Αθήνας, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων  στους μικρομεσαίους:

«Αυτός ο καινούριος θεσμός , η Περιφέρεια Αττικής, χρειάζεται να έχει το έμβλημα, τη σημαία του. Η παράσταση που αξίζει να κοσμεί τη σημαία της περιφέρειας δεν θα είναι ούτε η Αθήνα, ούτε η Ακρόπολη, ούτε η ελιά, αλλά το κλειστό, ξενοίκιαστο μαγαζί στην οδό Εθνικής Αντίστασης στην Καισαριανή, στη Βουλιαγμένης, στην Αχαρνών, σε όλους τους εμπορικούς δρόμους της Αθήνας.

Ποτέ ο πολύ μικρός, ο μικρός, ο μεσαίος καταστηματάρχης, βιοτέχνης, επιχειρηματίας δεν βρέθηκε τόσο κοντά στον εργάτη, τον υπάλληλο, τον συνταξιούχο, τον άνεργο. Κάθε ευρώ που αφαιρείται από τον μισθό, τη σύνταξη, το επίδομα ανεργίας αφαιρείται από τον τζίρο των μαγαζιών ή τα έσοδα των μικροεπιχειρήσεων. Είναι μια ακόμη σταγόνα στη γυάλα που έχει εγκλωβιστεί ο μικρός επιχειρηματίας και θα τον οδηγήσει στον πνιγμό.

Πολλά είναι τα μέτρα που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση. Η αύξηση του προγράμματος ενίσχυσης των μικρών επιχειρήσεων. Η ίδρυση δημόσιας Τράπεζας ειδικού σκοπού για τις ΜΜΕ. Η κατάργηση του Τειρεσία. Η μείωση των επιτοκίων δανεισμού. Η προώθηση των συνεταιριστικών δράσεων. Τα προγράμματα τεχνολογικής ανανέωσης.

Είναι όμως πια σαφές ότι για όλα αυτά η πρώτη προϋπόθεση είναι : Να φύγει η τρόικα. Να φύγει η κυβέρνηση Παπανδρέου. Να ανοίξει ένας εναλλακτικός λαϊκός δρόμος.»


                                                                                    Αθήνα, 18/10/2010