Τρίτη 5 Οκτωβρίου 2010

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΤΥΠΟΥ

 Μέτωπο Αλληλεγγύης  και Ανατροπής  –
  «Ελεύθερη Αττική»

Δήλωση του γραφείου Τύπου προς το http://www.newsbeast.gr/ - απάντηση στο ερώτημα: 




"Τι σκοπεύετε να κάνετε σε περίπτωση εκλογής, με δεδομένα τα πολύ στενά οικονομικά της χώρας;"

-Απορρίπτουμε την «νομιμότητα» που απορρέει από το μνημόνιο σε βάρος του Συντάγματος και των συμφερόντων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού.
Απορρίπτουμε την  μετατροπή της τοπικής αυτοδιοίκησης  μέσω Καλλικράτη και Μνημονίου σε φοροεισπρακτικό μηχανισμό για  την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Ούτε ένα ευρώ από φόρους στην περιφέρεια στους κερδοσκόπους δανειστές.
Στα πλαίσια της  περιφέρειας Αττικής θα εφαρμόσουμε  το Σύνταγμα και όχι την αντισυνταγματική νομοθεσία της κυβέρνησης Παπανδρέου.
Όπλο μας η πεποίθηση  πως δεν υπάρχει «μονόδρομος». Όπλο μας η δύναμη της κοινωνικής παρέμβασης στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της λαϊκής πλειοψηφίας.
Ζούμε, σκεπτόμαστε, σχεδιάζουμε και αναπτυσσόμαστε μέσα στις λαϊκές δράσεις αντίστασης, διαμαρτυρίας, διεκδίκησης των κοινωνικών κινημάτων, της νεολαίας, των εργαζόμενων, των κινημάτων πόλης…


Οι άμεσες προτεραιότητες της «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ» είναι:


-Δημιουργία θέσεων εργασίας με έμφαση στη νεολαία και στήριξη των ανέργων. Καμιά  απόλυση στις υπηρεσίες της Περιφέρειας Αττικής .
-Κοινωνικές υπηρεσίες, από το νήπιο μέχρι την τρίτη ηλικία. Ενίσχυση και επέκταση του δημόσιου και δωρεάν χαρακτήρα των υπηρεσιών Υγείας, Παιδείας, στήριξης της τρίτης ηλικίας, πολιτισμού και αθλητισμού.
-Οικολογική και περιβαλλοντική αντίληψη στην διευθέτηση των ελεύθερων χώρων της περιφέρειας με μοχλό τις ανάγκες και απαιτήσεις των κατοίκων και όχι τα κέρδη των μεγάλων πολυεθνικών εταιριών. Σύμβουλός μας οι πολυάριθμες κινήσεις και επιτροπές των πολιτών και όχι οι επενδυτικοί σύμβουλοι των τραπεζών και των μεγάλων επιχειρήσεων.
-Αναβίωση της οικονομικής και εμπορικής δραστηριότητας με μοχλό το κράτος.
Υπεράσπιση των κοινωνικών και οικονομικών δικαιωμάτων των πολιτών.
-Μετατροπή της Περιφέρειας Αττικής σε πυρήνα αντίστασης, αλληλεγγύης, ανατροπής. 
-Μετατροπή σε πυρήνα οικοδόμησης μιας νέας προοπτικής με δημοκρατία, λαϊκή κυριαρχία, δικαιοσύνη. Από την «Ελεύθερη Αττική» για την ελεύθερη Ελλάδα…